Werken als zzp'er in de zorg (Stappenplan)


Wil jij werken als zzp'er in de zorg? Heb jij veel ervaring in de zorg en kies je ervoor om dit als zelfstandig zorgprofessional vorm te geven? Bureau Zorgvuldig  is een arbeidsbemiddelingsbureau met een jarenlange ervaring in de Zorg & Welzijn. Wij werven, selecteren, bemiddelen en ondersteunen (startende) zzp'ers in de zorg. Hieronder een stappenplan wanneer jij wilt werken als zzp'er in de zorg, Succes!


Werken als zzp'er in de zorg (Stappenplan)

Stap 1:

  • Als je start als zzp’er in de zorg moet je je inschrijven in het Handelsregister van KVK. De inschrijving loopt deels online door het invullen van het inschrijfformulier. Wanneer je dit formulier hebt ingevuld kan je een afspraak maken op het KvK kantoor in Rotterdam. Je krijgt na je inschrijving een KvK-nummer en een btw-nummer. De kosten voor het inschrijven bedragen €50,- Wanneer je je hebt ingeschreven bij de KvK, hoef je je niet nog zelf aan te melden als zzp'er bij de Belastingdienst. Dat gebeurt automatisch wanneer de KvK jouw inschrijving verwerkt.

Stap 2:

  • Wanneer je een functie vervult waarin je werkt met kwetsbare mensen, is het verplicht om een VOG aan te vragen. De VOG is een bewijs van goed gedrag en hiermee kun je aantonen dat jouw gedrag in het verleden niet voor problemen heeft gezorgd. Veel medewerkers in loondienst hebben eerder al eens een VOG aan moeten vragen of misschien recent nog. Let wel op; Veel opdrachtgevers en bureaus vragen om een VOG niet ouder dan 3 maanden.  Wil jij een neutrale VOG aanvragen? Klik dan hier. 

Stap 3:

  • Het hebben van een verzekering passend bij jou werkzaamheden . Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht wel zijn er veel opdrachtgevers en bureau's die deze verzekering eisen van de zzp'er.  Iedere zzp'er in de zorg kan schade veroorzaken, en daarvoor aansprakelijk zijn. Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is gemakkelijk online af te sluiten.  Informeer vooraf goed welke verzekering het best past bij jou persoonlijke situatie. 

Stap 4: 

  • Het hebben van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering, ook deze verzekering is niet verplicht voor zzp'ers in de zorg. Met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd voor het risico van aansprakelijkheid. Wanneer je opdrachtgever of klant, financiële schade lijdt door een beroepsfout van jou. Bureaus en opdrachtgevers eisen deze verzekering vaak wel. 

Stap 5: 

  • Volgens de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (WKKGZ)  is iedere zelfstandige zorgverlener verplicht een onafhankelijke klachtenfunctionaris te hebben voor de afhandeling van de klachten van cliënten. Solopartners biedt pakketten aan zodat jij als zzp'er zult voldoen aan deze onafhankelijke klachtenfunctionaris.De kosten voor ons basispakket bedragen jaarlijks €75,- Klik hier voor meer informatie over Solopartners.

Stap 6:

  • Als zzp'er dien je te voldoen aan de vereiste kwalificaties en registraties. Je beschikt over de juiste diploma's en certificaten. Zonder diploma's zul je niet aan het werk kunnen als zzp'er in de zorg.

 

"Wil je nog meer handige tips die jou als (startende) zzp'er in de zorg kunnen helpen? Klik dan hier. Een vraag over het stappenplan? Wij vinden het leuk om met je in contact te komen.