Zzp'er in de zorg tarief

Welk tarief kan ik vragen als zzp'er in de zorg? Dit hangt van een aantal factoren af. 


Je eigen tarief bepalen

Je eigen tarief bepalen hoort bij ondernemerschap. Ondernemers behoren met elkaar te concurreren en je bent dan dus uiteindelijk zelf verantwoordelijk voor het tarief waar je voor werkt. Je bent dus vrij om opdrachten te accepteren of te weigeren aan de hand van het uurtarief. Wij denken dat het bepalen van het uurtarief afhangt van een aantal factoren:

  • Ervaring
  • Opleidingsniveau
  • Specialisme 
  • Flexibiliteit
  • Doelgroep 
  • Vraag en aanbod
  • Uurtarieven van concurrenten

Wanneer je werkt als zzp'er in de zorg dan dien je voor jezelf te bepalen welk uurtarief jij vraagt. Het gemiddelde uurtarief van een zzp’er in de zorg haalden Soloparnters op via een grote enquete en is € 39 per uur. De zzp’er in de zorg is op basis van kosten per uur dan ook niet duurder dan een medewerker in dienstverband. Of jij meer of minder wilt vragen is aan jouzelf, maar wees je er wel bewust van dat een te hoog uurtarief kan zorgen dat jij jezelf de markt uit concurreert. 

Uurtarief werken via bemiddelingsbureau's

Veel bemiddelingsbureau's in de zorg werken met een vast uur tarief. Vaak ligt dit bedrag rond +/- €39,- per uur en werken ze soms met ORT (Onregelmatigheidstoeslag). Wanneer een bemiddelingsbureau voor jou bepaald voor welk tarief je werkt past dit niet bij ondernemerschap en je bent daardoor kwetsbaarder voor schijnzelfstandigheid. 

Uurtarief Bureau Zorgvuldig

Wij van Bureau Zorgvuldig zien dit graag anders. Wij hechten veel waarde aan eigen ondernemerschap en kiezen er daarom voor dat de zzp'er zijn eigen uurtarief kan bepalen. Wanneer wij een geschikte kandidaat vinden voor een opdracht dan gaan wij met de ondernemer in gesprek over het daarbij passende tarief. Natuurlijk is het zo dat wij niet altijd het tarief kunnen bieden dat de zzp'er verwacht en de zzp'er is dan ook vrij om te besluiten de opdracht niet uit te voeren. 

Bureau Zorgvuldig werkt enkel met kwalitatieve zzp'ers in de zorg met jaren lange ervaring. Onze zzp'ers zijn op de hoogte van de eisen uit de Wkkgz en dit geeft een stukje meer zekerheid naar de opdrachtgevers toe. Wij vinden daarom ook dat de zzp'er een hoger tarief kan hanteren wanneer ze opdrachten aannemen via Bureau Zorgvuldig. Daarbij rekenen wij lagere bemiddelingskosten dan de gemiddelde bemiddelingsbureaus waardoor wij onder aan de streep vaak goedkoper zijn dan onze concurrenten. 

Vragen over de tarieven voor zzp'ers in de zorg? Stel ze gerust!